Analytics
2.7K members online now
2.7K members online now
Learn how to set up goals and Ecommerce tracking, verify accuracy of attribution traffic sources, and discuss funnel visualization, Multi-Channel Funnels, the Goal Flow Report, and Enhanced Ecommerce
 
Guide Me
star_border
Reply

Can't Setup Event Tracking for form submit. Nothing Fires

Visitor ✭ ✭ ✭
# 1
Visitor ✭ ✭ ✭

Hey guys,

 

I'm having some difficulty tracking a form submission with tag manager.

 

So this is how I had it setup.

 

I had the tag manager code inputted into my header firstly.

 

Then I created a trigger:

 

Form submission

Checks validation

Enabled when page url ends with /contact/

Fires on "some forms" when page url ends with /contact

 

Then I created a tag:

 

Google analytics

Universal analytics

Input my tracking ID

Selected event

Category: Form

Action: Submit

Label: Contact-Page

Fire on Form and selected the form trigger I just created

 

Then I created my goal in analytics to mimic the above and it doesn't seem to be working?

 

When I preview the contact page, it says no tags fire on the page. If I could get any help or advice, that would be perfect.

 

Thanks in advance.

1 Expert replyverified_user

Re: Can't Setup Event Tracking for form submit. Nothing Fires

[ Edited ]
Top Contributor
# 2
Top Contributor

Hi James :-)
For help with Tag Manager, you may want to ask on the GTM Help Forum
https://productforums.google.com/forum/#!forum/tag-manager

Thanks
Bronwyn :-)

Bronwyn Vourtis, Google Analytics Top Contributor
Was my response helpful? If yes, please mark it as the ‘Best Answer.’ Learn how here

Re: Can't Setup Event Tracking for form submit. Nothing Fires

Visitor ✭ ✭ ✭
# 3
Visitor ✭ ✭ ✭
Hey there, thanks for the response. I wasn't sure if it would be placed here due to it not tracking in analytics. I'll try Tag Manager to see what people can come up with.

Re: Can't Setup Event Tracking for form submit. Nothing Fires

Explorer ✭ ✭ ☆
# 4
Explorer ✭ ✭ ☆
Hi to start GTM code does not go into header it goes after opening body tag
Likely more help in the GTM forum as Bronwyn said - (not sure why it is split from this community seems logical to be together)