AdWords
4K members online now
4K members online now
Get started with AdWords - learn the basics to get set up for success
Guide Me
star_border
Reply

Campaign enabled but not running

Visitor ✭ ✭ ✭
# 1
Visitor ✭ ✭ ✭

Hi There,

 

I have followed the guide to enable my campaign and ad group but the red alert message still appear at the top of the page stating that - None of your ads are running (Last updated: 3 hours ago) - Your campaigns and ad groups are paused or removed. Enable them to begin showing your ads.

 

Please help. Thank you.

Re: Campaign enabled but not running

Badged Google Partner
# 2
Badged Google Partner

Hello Cute S,

The error message you're getting is pretty much answering on your question. Enable all campaigns, ad groups, keywords and ads that you intended to use for advertising and problem should be gone.

 

Sorry for typos-phone

 

Alex

Re: Campaign enabled but not running

[ Edited ]
Participant ✭ ☆ ☆
# 3
Participant ✭ ☆ ☆

Hi Cute,

 

Welcome to adwords community!

First of all, Please Check your ads approval status. If you ad is approved then that message can take some time to disappear once your Ads have started running again. 

 

Some other reasons I would like suggest to check are:

- Check your balance is not enough

- you set a time limit? (at campaign settings)

 

Wait for sometime and you that are still having issues with your ads not running. I  suggest you to running an ad diagnostic as this will usually tell you what the issue is.

read about ad diagnostic here:
https://support.google.com/adwords/answer/148778?hl=en

 

Re: Campaign enabled but not running

Visitor ✭ ✭ ✭
# 4
Visitor ✭ ✭ ✭
Thank you for replying. I have done all that you mentioned but the message is still there and my campaign is still not running.

Re: Campaign enabled but not running

Explorer ✭ ✭ ✭
# 5
Explorer ✭ ✭ ✭

Hello Cute,

 

Welcome to Adwords Community Smiley Happy

 

Some reasons can be - 

 

- your balance is not enough

- you set a time limit (at campaign settings)

- low bid

- if you have just activated the campaign. Give it few hours

 

You can check in Ad preview tool this will give you a reason about why they are not running. 

 

Thanks,

Kaushik

 

 

Re: Campaign enabled but not running

Visitor ✭ ✭ ✭
# 6
Visitor ✭ ✭ ✭
Thank you for advising. My campaign is up and running now.

Re: Campaign enabled but not running

Visitor ✭ ✭ ✭
# 7
Visitor ✭ ✭ ✭
Thank you for your advice. It is up and running now!